Wednesday, January 12, 2011

Blogger Oh Blogger

Salam geng.....


Seperti yang kita ketahui,banyak sekali karakter blogger-blogger di dunia ini dan tidak terkecuali di Malaysia ini juga. Dengan semangat sebagai seorang "Bloggger" yang berkaliber, kita haruslah berani dalam memperjuangan matlamat kita dalam ber"blogging" ini. 


Selepas aku melakukan beberapa sesi "blogwalking", aku cuba untuk mengenal pasti dan cuba menyelidiki karakter-karakter blogger tmpatan kita. Bukan maksud aku utk memandai-mandai dalam mengkelaskan blogger-blogger kita, tp just nk "share" ape yang aku dpt lihat sewaktu melakukan sessi tersebut. Setiap blogger boleh mempunyai satu karakter ataupun lebih, tapi itu terpulang pada kita utk menilaikan nya.

Apa yang aku dapat rumuskan disini,antaranya:-


Blogger Selebriti- Ini adalah jenis blogger yang pentingkan populariti. Blogger ini tidak mementingkan nilai sesuatu entri, tp hnya inginkan yang terbaik dari blogger-blogger yang lain. Inginkan pujian yang melambung dari sahabat2 yg membaca entri nya. Tapi ape yang baik nya,blogger-blogger ini tetap juga menyediakan entri,walaupn tidak mementingkan isi kandungan entri tesebut.

Blogger Terlebih Aktif- Blogger yang memiliki kekuatan stamina yang lain macam gayanya. Sanggup membuat    beberapa entri dalam satu hari, tidak kira entri yang bernas dan ade juga yang sekadar "quick' entri. Boleh dikatakan blogger-blogger ini, bagi mereka 24jam sehari dan 7hari dalam seminggu tidak cukup baginya. 

 Blogger Yang Prihatin- Blogger yang memiliki semangat penulisan yang amat baik dan sangat berdedikasi dalam membuat sesuatu entri. Rajin dalam membuat entri mengenai informasi, pengetahuan dan juga fakta-fakta didalam blog mereka. Entri-entri mereka diselangi oleh link2 web yang amat berguna bg blogger-blogger lain.

Blogger Yang Suka Bergaul- Blogger ini memiliki semangat setiakawan yang tinggi, dimana mereka tnpa penat lelah melawat blog-blog sahabat blogger mereka. Tidak kira mereka ini blogger baru atau lama,namun mereka tetap rajin dalam melakukan aktiviti menziarah ini. 

dan yang sebenarnya banyak lagi yang boleh aku "describe"kan blogger ini,tp ckup la dengan golongan blogger terakhir yang aku akan nyatakan disini.


Blogger Usahawan- Blogger ini mempunyai jiwa bisnes yang agak luar biasa. Pintar dalam memilih kandungan entri yang mahu ditulis, dan meletakkan "banner" iklan dari sahabat-sahabat blogger yang lain. Rajin dalam mempromosikan produk sendiri dengan membuat entri-entri yang mampu membuat blogger tertarik kepada produk tersebut...


P/S: Hanya sekadar mahu "share" pendapat dengan sahabat-sahabat blogger yang lain. Maybe banyak lagi jenis-jenis yang mampu kita "describe"kan, tp ckupla dulu yea......


Kalu salah tolong tunjukkan,........


Peace No War!!!!!! 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...